pátek 26. července 2013

Jak začíná láska

Originální název: The Boy Next Door
Série: Boy series
Díl: první
Autor/ka: Meg Cabot
Překlad: Tamara Vosecká
Nakladatelství: BB art
Počet stran: 336
Vazba: vázaná s přebalem
Obsah:
Melissa Fullerová pracuje jako redaktorka společenské rubriky v New York Journal. Právě se rozešla s přítelem a je připravena začít svobodný nezávislý život naplněný televizí, kamarádkami a drby o celebritách. Místo toho však zjistí, že její sousedku přepadli, takže jí nezbývá nic jiného, než té staré dámě zavolat záchranku a postarat se mezitím o jejího psa a dva kocoury.


V New York Journal však naprosto nemají pochopení pro nastalou situaci. Navíc Melissa zjistí, že paní Friedlanderová (ona sousedka) upadla do kómatu. Rozhodne se tedy o nastalé situaci informovat jejího synovce Maxe. Ten má ale úplně jiné starosti, související s jistou velmi pohlednou supermodelkou a luxusním hotelem na Floridě, a zdravotní stav jeho tety ho nechává naprosto chladným. Protože si je však vědom toho, že bankovní konto jeho tety je skutečně obrovské a že mu rozhodně nic z toho neodkáže, pokud se probere z kómatu a zjistí, že o ni neprojevil nejmenší zájem, rozhodne se, poslat za sebe náhradu. A protože mu jeho kamarád John dluží laskavost, volba padne jednoznačně na něj.
Johnovi tedy nezbývá nic jiného, než se vydat do bytu paní Friedlanderová a předstírat, že to on je ve skutečnosti Max. Věci se však poněkud zkomplikují ve chvíli, kdy se seznámí s Melissou, se kterou si okamžitě padnou do oka.
Vcelku příjemná oddechovka s poměrně zajímavou zápletkou. Knížka je celá psaná pomocí e-mailů, které si vyměňují jednotlivé postavy, což je tedy styl, který zrovna mně moc nevyhovuje, ale i tak musím uznat, že se mi knížka vcelku líbila. Pokud jde o porovnání s ostatními knížkami od Meg Cabot, dala by se tahle kniha zařadit do takového slabšího průměru. Nějaká zápletka tam je, ale není zrovna zázračná a na tenhle počet stránek je poněkud nedostačující. Styl Meg Cabot je samozřejmě znovu velmi výrazný, takže i bez té "zázračné zápletky" se občas pořádně zasmějete a pobavíte.
Pokud hledáte knížku, u které si odpočinete a můžete úplně vypnout, je tahle kniha dobrou volbou. Pokud však chcete něco akčnějšího, sáhněte raději po něčem jiném, tady se moc akce nedočkáte.
Hodnocení: 3/5

Žádné komentáře:

Okomentovat